przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidory faszerowane sosem tatarskim z jajkiem

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* ogórki kwaszone

* grzyby marynowane

* cebula

* majonez

* śmietana 30%

* sól pieprz, przyprawa do zup w płynie

Dekoracja:

* pomidory duże

* jajka

* oliwki

* pietruszka

* ogórek

* goździki całe

* rzodkiewka

Opis przygotowania:
Ogórki, cebule i grzybki (wszystkie w jednakowych ilościach) drobniutko kroje w kostkę. Następnie wrzucam wszystko do garnka i wlewam tylko tyle wody, aby wszystko się pokryło i zagotowuję. Dodaję śmietanę i jeszcze raz zagotowuje. Sos należy zagęścić mąką. Dodaje przyprawy do smaku. Po wystudzeniu łącze z majonezem.
Pomidory umyć i odkroić 1/3 górnej warstwy. Wydrążyć z pestek i nakładamy sos tatarski. Do dekoracji nakładamy połówki jajek i ozdabiamy dowolnie oliwkami, pietruszką, gożdzikiem, rzodkiewką i ogórkiem. Ułożyć na talerzu i podawać.
Opis / Uwagi:
można zastosować tradycyjny sos tatarski
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4668 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin