Pomidory faszerowane sosem tatarskim z jajkiem |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * ogórki kwaszone
* grzyby marynowane
* cebula
* majonez
* śmietana 30%
* sól pieprz, przyprawa do zup w płynie
Dekoracja:
* pomidory duże
* jajka
* oliwki
* pietruszka
* ogórek
* goździki całe
* rzodkiewka
|
Opis przygotowania: Ogórki, cebule i grzybki (wszystkie w jednakowych ilościach) drobniutko kroje w kostkę. Następnie wrzucam wszystko do garnka i wlewam tylko tyle wody, aby wszystko się pokryło i zagotowuję. Dodaję śmietanę i jeszcze raz zagotowuje. Sos należy zagęścić mąką. Dodaje przyprawy do smaku. Po wystudzeniu łącze z majonezem.
Pomidory umyć i odkroić 1/3 górnej warstwy. Wydrążyć z pestek i nakładamy sos tatarski. Do dekoracji nakładamy połówki jajek i ozdabiamy dowolnie oliwkami, pietruszką, gożdzikiem, rzodkiewką i ogórkiem. Ułożyć na talerzu i podawać. |
|
Opis / Uwagi: można zastosować tradycyjny sos tatarski |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4668 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |