Pomidory faszerowane sosem tatarskim z jajkiem | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: * ogórki kwaszone 
 
* grzyby marynowane 
 
* cebula 
 
* majonez 
 
* śmietana 30% 
 
* sól pieprz, przyprawa do zup w płynie 
 
Dekoracja: 
 
* pomidory duże 
 
* jajka 
 
* oliwki 
 
* pietruszka 
 
* ogórek 
 
* goździki całe 
 
* rzodkiewka
 
  | 
	Opis przygotowania: Ogórki, cebule i grzybki (wszystkie w jednakowych ilościach) drobniutko kroje w kostkę. Następnie wrzucam wszystko do garnka i wlewam tylko tyle wody, aby wszystko się pokryło i zagotowuję. Dodaję śmietanę i jeszcze raz zagotowuje. Sos należy zagęścić mąką. Dodaje przyprawy do smaku. Po wystudzeniu łącze z majonezem. 
Pomidory umyć i odkroić 1/3 górnej warstwy. Wydrążyć z pestek i nakładamy sos tatarski. Do dekoracji nakładamy połówki jajek i ozdabiamy dowolnie oliwkami, pietruszką, gożdzikiem, rzodkiewką i ogórkiem. Ułożyć na talerzu i podawać. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: można zastosować tradycyjny sos tatarski | 
		 | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5213 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |