|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kompot wigilijny |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 15 dkg suszonych śliwek,
4 - 6 suszonych fig,
6 dkg rodzynek,
10 dkg suszonych jabłek,
10 dkg suszonych gruszek,
5 dkg suszonych morel,
20 - 25 dkg cukru,
sok z połówki cytryny,
2 - 3 l wody.
|
Opis przygotowania: Śliwki, jabłka, gruszki i morele suszone opłukać i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Po 4 - 5 h dodać figi suszone, cukier i gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Gdy owoce będą półmiękkie, dodać opłukane rodzynki. Gotować do miękkości wszystkich owoców na wolnym ogniu, po czym dodać sok z cytryny i wystudzić. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 7999 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|