przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kompot wigilijny

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
15 dkg suszonych śliwek,
4 - 6 suszonych fig,
6 dkg rodzynek,
10 dkg suszonych jabłek,
10 dkg suszonych gruszek,
5 dkg suszonych morel,
20 - 25 dkg cukru,
sok z połówki cytryny,
2 - 3 l wody.

Opis przygotowania:
Śliwki, jabłka, gruszki i morele suszone opłukać i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie. Po 4 - 5 h dodać figi suszone, cukier i gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Gdy owoce będą półmiękkie, dodać opłukane rodzynki. Gotować do miękkości wszystkich owoców na wolnym ogniu, po czym dodać sok z cytryny i wystudzić.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 6725 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin