Paluszki inaczej |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * paluszki
* żółty ser
* cienkie plastry szynki
* papryka
* szczypiorek ew. por
|
Opis przygotowania: Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w wąskie paski. Jeśli plastry szynki są duże kroimy je na pół. Na szynkę układamy dwa paluszki, słupek sera i zwijamy jak roladkę. Całość obwiązujemy szczypiorkiem dekorując paskiem papryki. Układamy w małych salaterkach ewentualnie niskich szklankach.
Ilość składników zależy od ilości przygotowywanej przekąski.
Paluszki można jeść same bądź z ulubionym sosem. Przygotowujemy je na krótko przed podaniem, ponieważ chłoną wilgoć z dodatków. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4517 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |