Paluszki inaczej | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: *  paluszki 
 
* żółty ser 
 
* cienkie plastry szynki 
 
* papryka 
 
* szczypiorek ew. por
 
  | 
	Opis przygotowania: Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w wąskie paski. Jeśli plastry szynki są duże kroimy je na pół. Na szynkę układamy dwa paluszki, słupek sera i zwijamy jak roladkę. Całość obwiązujemy szczypiorkiem dekorując paskiem papryki. Układamy w małych salaterkach ewentualnie niskich szklankach. 
 
Ilość składników zależy od ilości przygotowywanej przekąski. 
 
Paluszki można jeść same bądź z ulubionym sosem. Przygotowujemy je na krótko przed podaniem, ponieważ chłoną wilgoć z dodatków. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5048 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |