Przekąska z papryki faszerowanej | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: *  3 średnie kolorowe papryki 
 
* 2 łyżki masła 
 
* 30 dag twarogu 
 
* 15 dag serka topionego 
 
* 2 ogórki konserwowe 
 
* ząbek czosnku 
 
* sól 
 
* łyżka natki pietruszki 
 
* pieprz 
 
* szczypiorek
 
  | 
	Opis przygotowania: Papryki umyć, wydrążyć, osuszyć. 
 
Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Natkę pietruszki i szczypiorek umyć, posiekać. Dodać do masy serowej. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę lub przecisnąć przez praskę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
 
Papryki dokładnie napełnić farszem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. 
 
Wyciągnąć z folii, pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1 centymetra i ułożyć na półmisku. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5055 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |