Przekąska z papryki faszerowanej |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 3 średnie kolorowe papryki
* 2 łyżki masła
* 30 dag twarogu
* 15 dag serka topionego
* 2 ogórki konserwowe
* ząbek czosnku
* sól
* łyżka natki pietruszki
* pieprz
* szczypiorek
|
Opis przygotowania: Papryki umyć, wydrążyć, osuszyć.
Masło, twaróg i serek topiony utrzeć na gładką masę. Natkę pietruszki i szczypiorek umyć, posiekać. Dodać do masy serowej. Czosnek pokroić w drobniutką kostkę lub przecisnąć przez praskę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Papryki dokładnie napełnić farszem. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
Wyciągnąć z folii, pokroić ostrym nożem na plastry grubości ok. 1 centymetra i ułożyć na półmisku. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4503 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |