|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Śledź pod pierzynką bd |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: !/2 kg. śledzi w oleju
1 kg. ziemniaków
5 buraków
3 marchewki
1/2 l. majonezu
2 cebule
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki i marchewkę ugotowac w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponieważ gotują się dłużej. Przestudzone buraki obrac i zetrzec na talerz na tarce o dużych oczkach. Na drugi talerz zetrzec obrane ziemniaki, na trzeci marchew. Cebulę pokroic w drobną kostkę i posolic. Śledzia pokroic na paski. Na spodzie miski lub tortownicy ułożyc połowę ziemniaków, na nie cienką warstwę majonezu, cebulki i śledzia. Przyprawic pieprzem. Nałożyc marchewkę, majonez, buraczki i ponownie majonez. Doprawic pieprzem. Kolejne warstwy to ziemniaki i majonez. Gotowy "tort" śledziowy oprószyc jajkiem na twardo- utartym na tarce o drobnych oczkach. Udekorowac buraczkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 5938 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|