|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
CIASTO PRZEDSZKOLAKA |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: dowolna Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 5 jaj
1 szklanki cukru
3 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
4 duże jabłka pokrojone w kostkę
1 szklanka orzechów włoskich
|
Opis przygotowania: Białka ubić na sztywno dodając cukier, następnie żółtka , ochłodzoną rozpuszczoną margarynę i delikatnie mieszać, ja używam tego samego miksera na najwolniejszych obrotach. Dodać mąkę, proszek i sodę. Wymieszać, na koniec pokrojone w kostkę jabłka i pokruszone orzechy, wymieszać. Posmarować margaryną dwie keksówki i przełożyć ciasto drewnianą łyżką po równo do każdej formy. Piec w piekarniku na środkowym poziomie w temperaturze 170-180 stopni przez ok. 25-30 minut. Na ciemno złoty kolor. Można dodawać różne bakalie wg uznania i fantazji, polewać można lukrem, czekoladą, toffi, smacznego. |
|
Opis / Uwagi: CIASTO TO NAZWAŁEM PRZEDSZKOLAKIEM PONIEWAŻ KAŻDY POTRAFI GO UPIEC, PIJANY PIEKARZ Z ZAWIĄZANYMI OCZAMI W CIEMNEJ KUCHNI TEŻ TO UPIECZE, |
| Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 5237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|