przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





CIASTO PRZEDSZKOLAKA


Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: dowolna
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
5 jaj
1 szklanki cukru
3 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kostka margaryny
4 duże jabłka pokrojone w kostkę
1 szklanka orzechów włoskich

Opis przygotowania:
Białka ubić na sztywno dodając cukier, następnie żółtka , ochłodzoną rozpuszczoną margarynę i delikatnie mieszać, ja używam tego samego miksera na najwolniejszych obrotach. Dodać mąkę, proszek i sodę. Wymieszać, na koniec pokrojone w kostkę jabłka i pokruszone orzechy, wymieszać. Posmarować margaryną dwie keksówki i przełożyć ciasto drewnianą łyżką po równo do każdej formy. Piec w piekarniku na środkowym poziomie w temperaturze 170-180 stopni przez ok. 25-30 minut. Na ciemno złoty kolor. Można dodawać różne bakalie wg uznania i fantazji, polewać można lukrem, czekoladą, toffi, smacznego.
Opis / Uwagi:
CIASTO TO NAZWAŁEM PRZEDSZKOLAKIEM PONIEWAŻ KAŻDY POTRAFI GO UPIEC, PIJANY PIEKARZ Z ZAWIĄZANYMI OCZAMI W CIEMNEJ KUCHNI TEŻ TO UPIECZE,
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 5260 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin