|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Sos cytrynowo-kaparowy |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  15 min.Porcji:  3Głosów: 18Ocena: 4.77
Śmietana 30%
 Cytryna
 Kaparki
 Kurkuma
 Kostka rosołowa
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wyjmujemy kilka kaparków ze słoika i wrzucamy do kieliszka do wódki (50ml). Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy do tego samego kieliszka. Na patelnię lub do szerokiego rondelka wlewamy całą śmietanę, gotujemy na wolnym ogniu uważając by nie zważyła się, gdy zacznie się redukować wrzucamy 1/4 kostki rosołowej i zawartość kieliszka, mieszamy wszystko razem. Na samym końcu dodajemy troszeczkę kurkumy i mieszamy, dodajemy ją po to, by mieć piękny żółty kolor, a dodawana jest dopiero na końcu gotowania, dlatego, że śmietana redukuje się znacznie wolniej jeśli kurkuma dodana jest za wcześnie.
 
 Ten sos idzie w parze z rybami i drobiem
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  majki |  | Przepis czytano już 6153 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |