|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z ciecierzycy |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 1 szklanka namoczonej ciecierzycy
- włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, mały por
- 4 ziemniaki
- listek laurowy
- ząbek czosnku
- łyżka koncentratu pomidorowego
- parmezan
- mocna oliwa
- natka
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypać natką i parmezanem. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5800 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|