|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z ciecierzycy |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 1.00
- 1 szklanka namoczonej ciecierzycy
 - włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, mały por
 - 4 ziemniaki
 - listek laurowy
 - ząbek czosnku
 - łyżka koncentratu pomidorowego
 - parmezan
 - mocna oliwa
 - natka
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypać natką i parmezanem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 6523 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |