|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto tęczowe |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyGłosów: 1Ocena: 5.00
CIASTO:
 2 szkl mąki
 6 dużych jabłek
 4 jajka
 1,5 szkl cukru kryształ
 1 szkl posiekanych orzechów
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 
 KREM:
 3 żółtka
 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
 3 łyżki cukru
 2 małe puszki ananasów w krążkach
 kostka margaryny
 2 galaretki cytrynowe
 dżem np. malinowy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jabłka pokroić w grubszą kostkę i zasypać cukrem. Żółtka utrzeć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do żółtek, kolejno wsypać orzechy. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy. Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Piec 1h 10min  w temp 180st C.
 
 Krem:
 Żółtka, cukier oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać i ugotować budyń na soku z ananasów (ok 300ml soku). Wystudzony budyń utrzeć z margaryną.
 
 Ugotować galaretki cytrynowe
 
 Przełożenie ciasta:
 Ciasto - krem - krążki ananasów - do każdej dziurki z ananasa włożyć dżem. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 4263 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |