|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Rigatoni z kurczakiem i pomidorami |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2 Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: Makaron rigatoni (rurki)
Mały filet z piersi kurczaka
Papryka słodka w proszku
Papryka ostra w proszku
Sól, pieprz
Oregano suszone
Bazylia suszona
2 pomidory
Łyżka masła
Mała cebula
3 ząbki czosnku
Śmietana 30%
|
Opis przygotowania: Połowę paczki (ok 250g) makaronu rigatoni gotujemy al dente, w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Filet z piersi kroimy w małe kawałki i przyprawiamy suszoną bazylią i oregano, solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą, smażymy na oliwie z oliwek, gdy mięso będzie ścięte (białe, ale nie zrumienione) dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek pokrojony w cienkie paski, chwilę przysmażamy po czym dodajemy pokrojone w kostkę (wcześniej sparzone, obrane ze skóry i wydrążone) pomidory. Dodajemy łyżkę masła i smażmy jeszcze 3-4 minuty często mieszając, możemy odrobinkę jeszcze posolić i dodać suszonej ostrej i słodkiej papryki, zalewamy około 125ml śmietany 30%, dokładnie mieszamy i redukujemy o połowę, dodajemy makaron i znów dokładnie mieszamy.
Smacznego :) |
|
|
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 5653 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|