| Polędwica wołowa z Camembert | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  50 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
1 Camembert Merci Chef ! 100 g z pieprzem
 4 kawałki wołowiny (polędwica)
 50g pieprzu ręcznie rozgniecionego
 10ml oleju
 30ml koniaku
 sól do smaku
 100ml śmietany
 200ml bulionu wołowego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Obtoczyć kawałki wołowiny w pogniecionym pieprzu, a następnie strząsnąć jego nadmiar. Pokroić camembert. Odstawić. Na patelni podgrzać olej i opiec kawałki mięsa z każdej strony na dużym płomieniu. Posolić i podlać koniakiem. Zdjąć mięso z patelni i położyć na każdym kawałku plastry camembert, włożyć do rozgrzanego do 150C piekarnika i piec przez 5 minut. W tym czasie wlać na patelnię gęsty bulion wołowy, zmniejszyć jego objętość i dodać śmietany.  Podgrzewać, aż sos osiągnie jednolitą konsystencję. Wyciągnąć kawałki mięsa, rozłożyć na tacy lub talerzach i polać sosem z pieprzem bezpośrednio na ser.
 
 Podawać z frytkami lub z sałatą.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia francuska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  chefka | 
	| Przepis czytano już 5549 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |