przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron z szafranem

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Gotowy makaron lub mrożony z szafranem ,
bulion drobiowy lub warzywny -150 ml,
50 ml śmietanki/ takiej do sosu np 18%/
sól, biały pieprz ,
Por surowy lub szpinak , szparagi , fasolka szparagowa ,
czosnek

Opis przygotowania:
Pory / białą część / pokroić w słupki
czosnek podsmażyć na oliwie lub masełku dodac pora delikatnie podsmażyć , dodaj bulion i sos beszamelowy z ceulą , dodaje,y śmietankę , doprawiamy solą i białym pieprzem i elikatnie gotujemy .
Makaron gotujemy i zalewany sosem .
Opis / Uwagi:
Warzywa można dobrać według swoich upodobań ja próbowałam z wyżej wymienionymi .Idealnie nadaje się do ryb ,kurczaka .
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3729 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin