Makaron z szafranem |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Gotowy makaron lub mrożony z szafranem ,
bulion drobiowy lub warzywny -150 ml,
50 ml śmietanki/ takiej do sosu np 18%/
sól, biały pieprz ,
Por surowy lub szpinak , szparagi , fasolka szparagowa ,
czosnek
|
Opis przygotowania: Pory / białą część / pokroić w słupki
czosnek podsmażyć na oliwie lub masełku dodac pora delikatnie podsmażyć , dodaj bulion i sos beszamelowy z ceulą , dodaje,y śmietankę , doprawiamy solą i białym pieprzem i elikatnie gotujemy .
Makaron gotujemy i zalewany sosem . |
|
Opis / Uwagi: Warzywa można dobrać według swoich upodobań ja próbowałam z wyżej wymienionymi .Idealnie nadaje się do ryb ,kurczaka . |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: aniesie27 |
Przepis czytano już 3728 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |