przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zimne nózki po podlasku

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 6
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 nóżki wieprzowe
mała golonka
7 ząbków czosnku
3 cebule
14 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
łodyga lubczyku
marchew
pietruszka
5 liści laurowych
łyżka octu winnego
sól
pieprz
cytryna do dekoracji
rukola do dekoracji

Opis przygotowania:
1.Nóżki oraz golonkę opal,oczyść i sparz.Nóżki włóż do sporego garnka.zalej 2,5 litra wody,włóż czosnek,obraną i pokrojon w ósemki cebulę,listki,ziele i pieprz ziarnisty oraz płaską łyżeczkę soli.Gdy woda zacznie się gotować,dodaj golonkę.Gotuj 3 godziny na małym ogniu,30 minut przed końcem gotowania dodaj lubczyk,obraną marchew i pietruszkę.
2.Wyjmij mięso,ostudź,oddziel od kości,pokrój.Marchew pokrój w plasterki.Wywar przecedź,ewentulanie przypraw do smaku solą i pieprzem,wlej ocet winny,wymieszaj.
3.W miesczkach układaj pokrojone mięso i marchewkę,zalej ostudzonym wywarem.Wstaw do lodówki,by galareta się ścieła.Przed podaniem udekoruj cząstkami cytryny oraz rukolą.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3473 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin