przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z serków topionych

Poziom: b. łatwy
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
serki topione / o duzej zawartości tluszczu /
kilka rodzaji np : ementalem , gouda itp . Naturalne bez dodatków .
Bulion drobiowy
ser żółty np gouda 20 dkg
1 łyzeczka masełka
6 łyzek śmietanki

Opis przygotowania:
Bulion dodać do wody około 0,5 l , dodać serki topione i delikatnie podgrzewać by się rozpuściły ,dodac masełko , śmietanke .Na koniec gdy się rozpuszczą serki dodac ser żółty.
Doprawic sola ,pieprzem świeżo zmielonym .
Grzanki lub zmienianki pokrojone w kosteczkę i ugotowane , natka lub koperek wedle uznania.
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3508 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin