przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z serków topionych

Poziom: b. łatwy
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
serki topione / o duzej zawartości tluszczu /
kilka rodzaji np : ementalem , gouda itp . Naturalne bez dodatków .
Bulion drobiowy
ser żółty np gouda 20 dkg
1 łyzeczka masełka
6 łyzek śmietanki

Opis przygotowania:
Bulion dodać do wody około 0,5 l , dodać serki topione i delikatnie podgrzewać by się rozpuściły ,dodac masełko , śmietanke .Na koniec gdy się rozpuszczą serki dodac ser żółty.
Doprawic sola ,pieprzem świeżo zmielonym .
Grzanki lub zmienianki pokrojone w kosteczkę i ugotowane , natka lub koperek wedle uznania.
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3503 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin