|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos bolognese I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 50 dkg mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 łyżeczki oregano
- 0.5 łyżeczki bazyli
- 0.5 łyżeczki tymianku
- 1 marchewka
- 1 mała puszka przecieru pomidorowego
- 2 szklanki soku pomidorowego
|
Opis przygotowania: Do rondla wlać odrobinę oleju wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i startą na jarzynówce marchewkę, wlać sok pomidorowy chwilę podusić. Partiami wrzucać mięso mielone rozdrabniając je podczas smażenia, dodać przecier pomidorowy, czosnek i zioła, doprawić solą i pieprzem wg smaku, jeżeli sos wydaje się nam zbyt gęsty można wlać jeszcze soku pomidorowego. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7186 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|