Sos bolognese I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 50 dkg mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 łyżeczki oregano
- 0.5 łyżeczki bazyli
- 0.5 łyżeczki tymianku
- 1 marchewka
- 1 mała puszka przecieru pomidorowego
- 2 szklanki soku pomidorowego
|
Opis przygotowania: Do rondla wlać odrobinę oleju wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i startą na jarzynówce marchewkę, wlać sok pomidorowy chwilę podusić. Partiami wrzucać mięso mielone rozdrabniając je podczas smażenia, dodać przecier pomidorowy, czosnek i zioła, doprawić solą i pieprzem wg smaku, jeżeli sos wydaje się nam zbyt gęsty można wlać jeszcze soku pomidorowego. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 7187 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |