Kluski babci Stasi |
|
Poziom: łatwy Czas: 120 min. Porcji: 5 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto :
1,3 kg ziemniaków
2 szklanki mąki
2 jajka
Farsz :
60 dag mielonego mięsa
2 jajka
sól
pieprz ziołowy
3 ząbki czosnku
Oraz :
2 łyżki pestek słonecznika
masło
5 dag żółtego sera
3 łyżki oleju
|
Opis przygotowania: 1 . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy . Studzimy i mielimy . Dodajemy mąkę i jajka . Zagniatamy .
2 . Do mięsa dodajemy jajka , posiekany czosnek . Doprawiamy i mieszamy .
3 . Z ciasta formujemy kwadraty o boku 9 cm . Na każdy nakładamy porcję farszu i sklejamy . Podsmażamy na oleju .
4 . Kluski wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego . Zapiekamy około 30 minut w 180 stopni C . Po 25 minutach posypujemy słonecznikiem i startym serem . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4594 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |