przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kluski babci Stasi


Poziom: łatwy
Czas: 120 min.
Porcji: 5
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto :
1,3 kg ziemniaków
2 szklanki mąki
2 jajka
Farsz :
60 dag mielonego mięsa
2 jajka
sól
pieprz ziołowy
3 ząbki czosnku
Oraz :
2 łyżki pestek słonecznika
masło
5 dag żółtego sera
3 łyżki oleju

Opis przygotowania:
1 . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy . Studzimy i mielimy . Dodajemy mąkę i jajka . Zagniatamy .
2 . Do mięsa dodajemy jajka , posiekany czosnek . Doprawiamy i mieszamy .
3 . Z ciasta formujemy kwadraty o boku 9 cm . Na każdy nakładamy porcję farszu i sklejamy . Podsmażamy na oleju .
4 . Kluski wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego . Zapiekamy około 30 minut w 180 stopni C . Po 25 minutach posypujemy słonecznikiem i startym serem .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4594 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin