| Kluski babci Stasi | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  120 min.Porcji:  5Głosów: 0Ocena: 0.00
Ciasto :
 1,3 kg ziemniaków
 2 szklanki mąki
 2 jajka
 Farsz :
 60 dag mielonego mięsa
 2 jajka
 sól
 pieprz ziołowy
 3 ząbki czosnku
 Oraz :
 2 łyżki pestek słonecznika
 masło
 5 dag żółtego sera
 3 łyżki oleju
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy . Studzimy i mielimy . Dodajemy mąkę i jajka . Zagniatamy .
 2 . Do mięsa dodajemy jajka , posiekany czosnek . Doprawiamy i mieszamy .
 3 . Z ciasta formujemy kwadraty o boku 9 cm . Na każdy nakładamy porcję farszu i sklejamy . Podsmażamy na oleju .
 4 . Kluski wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego . Zapiekamy około 30 minut w 180 stopni C . Po 25 minutach posypujemy słonecznikiem i startym serem .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5392 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |