przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zuoa selerowa z migdałami i koperkiem .

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
duży seler korzeniowy
1/4 szklanki obranych migdałów
1 mała cebula
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka masła
2 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki śmietany 12 %

Opis przygotowania:
1 . Seler obierz , oczyść , umyj , pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Łyżkę migdałów posiekaj . Masło stop na patelni , zeszklij cebulę . Dodaj selera i posiekane migdały , smaż 10 minut . Przypraw do smaku solą i pieprzem . Przełóż do rondelka . Dodaj koperek , zalej bulionem warzywnym , gotuj 15 minut . Dodaj słodką paprykę , pozostałe migdały i śmietanę , wymieszaj . Przypraw . Zupę podawaj gorącą z chlebem lub grzankami .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3725 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin