|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zuoa selerowa z migdałami i koperkiem . |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
duży seler korzeniowy
 1/4 szklanki obranych migdałów
 1 mała cebula
 1 łyżka posiekanego koperku
 1 łyżka masła
 2 szklanki bulionu warzywnego
 sól
 pieprz
 1 łyżeczka słodkiej papryki
 2 łyżki śmietany 12 %
 
 
 |  | Opis przygotowania: 1 . Seler obierz , oczyść , umyj , pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Łyżkę migdałów posiekaj . Masło stop na patelni , zeszklij cebulę . Dodaj selera i posiekane migdały , smaż 10 minut . Przypraw do smaku solą i pieprzem . Przełóż do rondelka . Dodaj koperek , zalej bulionem warzywnym , gotuj 15 minut . Dodaj słodką paprykę , pozostałe migdały i śmietanę , wymieszaj . Przypraw . Zupę podawaj gorącą  z chlebem lub grzankami .
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  natalina4 |  | Przepis czytano już 4291 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |