| Zuoa selerowa z migdałami i koperkiem . | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Porcji: 4
 Głosów: 0Ocena: 0.00
duży seler korzeniowy
 1/4 szklanki obranych migdałów
 1 mała cebula
 1 łyżka posiekanego koperku
 1 łyżka masła
 2 szklanki bulionu warzywnego
 sól
 pieprz
 1 łyżeczka słodkiej papryki
 2 łyżki śmietany 12 %
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Seler obierz , oczyść , umyj , pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Łyżkę migdałów posiekaj . Masło stop na patelni , zeszklij cebulę . Dodaj selera i posiekane migdały , smaż 10 minut . Przypraw do smaku solą i pieprzem . Przełóż do rondelka . Dodaj koperek , zalej bulionem warzywnym , gotuj 15 minut . Dodaj słodką paprykę , pozostałe migdały i śmietanę , wymieszaj . Przypraw . Zupę podawaj gorącą  z chlebem lub grzankami .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 4290 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |