|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryba z patelni |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 3/4 szklanki ryżu
1/2 kg pomidorów
2 cebule
pieprz
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk zielonej papryki
1 strąk żółtej papryki
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
40 dag dowolnej ryby
maka do oprószenia ryby
sól
2 cytryny
kilka liści sałty
|
Opis przygotowania: 1 . Rybę opłucz , osusz . Oprósz solą i pieprzem , skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut .
2 . Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku . W pomidorach natnij skórkę , sparz je wrzątkiem , a gdy ostygną , zdejmij z nich skórkę . Cebule i czosnek obierz z łupin . Cebulę posiekaj , zaś czosnek przeciśnij przez praskę . Papryki rozkrój , usuń z każdej gniazda nasienne , następnie dokładnie opłucz i pokrój w kostkę .
3 . Na oleju usmaż cebulę , paprykę oraz pomidory . Tuż przed końcem smażenia dodaj czosnek , sól oraz pieprz .
4 . Warzywa przełóż do garnka i duś na wolnym ogniu .
5 . Rybę przypraw pieprzem , oprósz mąką i usmaż na pozostałym oleju . Połącz je z ryżem i warzywami . Ułóż na półmisku z kawałkami świeżej sałaty i ćwiartkami cytryny . Podawaj od razu . |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: natalina4 | Przepis czytano już 3432 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|