przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryba z patelni


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3/4 szklanki ryżu
1/2 kg pomidorów
2 cebule
pieprz
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk zielonej papryki
1 strąk żółtej papryki
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
40 dag dowolnej ryby
maka do oprószenia ryby
sól
2 cytryny
kilka liści sałty

Opis przygotowania:
1 . Rybę opłucz , osusz . Oprósz solą i pieprzem , skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut .
2 . Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku . W pomidorach natnij skórkę , sparz je wrzątkiem , a gdy ostygną , zdejmij z nich skórkę . Cebule i czosnek obierz z łupin . Cebulę posiekaj , zaś czosnek przeciśnij przez praskę . Papryki rozkrój , usuń z każdej gniazda nasienne , następnie dokładnie opłucz i pokrój w kostkę .
3 . Na oleju usmaż cebulę , paprykę oraz pomidory . Tuż przed końcem smażenia dodaj czosnek , sól oraz pieprz .
4 . Warzywa przełóż do garnka i duś na wolnym ogniu .
5 . Rybę przypraw pieprzem , oprósz mąką i usmaż na pozostałym oleju . Połącz je z ryżem i warzywami . Ułóż na półmisku z kawałkami świeżej sałaty i ćwiartkami cytryny . Podawaj od razu .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3432 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin