Opis przygotowania: 1 . Rybę opłucz , osusz . Oprósz solą i pieprzem , skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut .
2 . Ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku . W pomidorach natnij skórkę , sparz je wrzątkiem , a gdy ostygną , zdejmij z nich skórkę . Cebule i czosnek obierz z łupin . Cebulę posiekaj , zaś czosnek przeciśnij przez praskę . Papryki rozkrój , usuń z każdej gniazda nasienne , następnie dokładnie opłucz i pokrój w kostkę .
3 . Na oleju usmaż cebulę , paprykę oraz pomidory . Tuż przed końcem smażenia dodaj czosnek , sól oraz pieprz .
4 . Warzywa przełóż do garnka i duś na wolnym ogniu .
5 . Rybę przypraw pieprzem , oprósz mąką i usmaż na pozostałym oleju . Połącz je z ryżem i warzywami . Ułóż na półmisku z kawałkami świeżej sałaty i ćwiartkami cytryny . Podawaj od razu . |