|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Uszka w sosie brokułowym |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1/2 kg uszek
30 dag śmietany 30 %
brokuł
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
rozmaryn
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: 1 . Brokuł podziel na małe różyczki , umyj . Włóż do osolonego wrzątku , ugotuj , odcedź .
2 . Cebulę i czosnek obierz , posiekaj . Oliwę rozgrzej na patelni , zeszklij cebulę i czosnek . Dodaj śmietanę i brokuły , posyp bazylią , przypraw do smaku solą , pieprzem i rozmarynem . Gotuj , aż sos zgęstnieje . Dodaj uszka , wymieszaj . Duś kilka minut . |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis został dodany przez: natalina4 | Przepis czytano już 3543 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|