przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Uszka w sosie brokułowym

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/2 kg uszek
30 dag śmietany 30 %
brokuł
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
rozmaryn
sól
pieprz

Opis przygotowania:
1 . Brokuł podziel na małe różyczki , umyj . Włóż do osolonego wrzątku , ugotuj , odcedź .
2 . Cebulę i czosnek obierz , posiekaj . Oliwę rozgrzej na patelni , zeszklij cebulę i czosnek . Dodaj śmietanę i brokuły , posyp bazylią , przypraw do smaku solą , pieprzem i rozmarynem . Gotuj , aż sos zgęstnieje . Dodaj uszka , wymieszaj . Duś kilka minut .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3545 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin