| Zupa marchewkowa z prażonymi migdałami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Porcji: 3-4 miseczki
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1 kg marchewki
 1/2 cebuli
 mały ząbek czosnku
 1 litr bulionu warzywnego
 2 łyżki oliwy z oliwek
 jogurt naturalny lub smietana
 płatki migdałowe
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebule i marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
 Po chwili dodaj marchew i całość przesmaż. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
 Zupę zmiksuj, dopraw do smaku i dodaj jogurt lub smietane.
 Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp zupę.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aska1 | 
	| Przepis czytano już 4436 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |