przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa marchewkowa z prażonymi migdałami

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 3-4 miseczki
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg marchewki
1/2 cebuli
mały ząbek czosnku
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy z oliwek
jogurt naturalny lub smietana
płatki migdałowe

Opis przygotowania:
Cebule i marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodaj marchew i całość przesmaż. Zalej bulionem i gotuj do miękkości.
Zupę zmiksuj, dopraw do smaku i dodaj jogurt lub smietane.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp zupę.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 3857 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin