przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa brokułowa

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3 l wywaru z kości
5 ziemniaków
1 brokuł
kawałek selera
1/2 pora
1 marchewka
1 pietruszka
2 łyżki koperku
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
vegeta
sól
pieprz

Opis przygotowania:
1 . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę . Brokuł podziel na różyczki . Por posiekaj . Seler , marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce .
2 . Wywar zagotuj , włóż warzywa , gotuj do miękkości . Mąkę wymieszaj ze śmietaną i niewielką ilością zupy . Wlej do reszty zupy , wsyp koperek , wymieszaj , zagotuj . Przypraw .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 6592 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin