| Zupa brokułowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Porcji: 10
 Głosów: 0Ocena: 0.00
3 l wywaru z kości
 5 ziemniaków
 1 brokuł
 kawałek selera
 1/2 pora
 1 marchewka
 1 pietruszka
 2 łyżki koperku
 1 łyżka masła
 1 łyżka mąki
 vegeta
 sól
 pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę . Brokuł podziel na różyczki . Por posiekaj . Seler , marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce .
 2 . Wywar zagotuj , włóż warzywa , gotuj do miękkości . Mąkę wymieszaj ze śmietaną i niewielką ilością zupy . Wlej do reszty zupy , wsyp koperek , wymieszaj , zagotuj . Przypraw .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 7158 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |