|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem brokułowy |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
1 ,5 opakowania mrożonych brokułów
 4 szklanki bulionu
 1/2 szklanki mleka
 6 łyżek mielonych migdałów
 sól
 świeżo zmielony pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: 1 . Migdały przesyp na suchą patelnię i upraż ma złoto bez dodatku tłuszczu . Następnie przesyp je na talerz , odłóż 4 małe porcje do dekoracji .
 2 . Brokuły podzielone na różyczki wrzuć do gotującego się bulionu , gotuj chwilę razem . Kilka półtwardych różyczek brokułowych odłóż do dekoracji , pozostałe gotuj do miękkości . Zdejmij garnek z ognia , dolej mleko , wsyp uprażone migdały. Zupę zamieszaj , przegotuj i odstaw na 5 minut .
 3 . Po tym czasie zupę zmiksuj blenderem na gładki krem , dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i rozlej na talerz .
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  natalina4 |  | Przepis czytano już 8620 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |