przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem brokułowy


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 ,5 opakowania mrożonych brokułów
4 szklanki bulionu
1/2 szklanki mleka
6 łyżek mielonych migdałów
sól
świeżo zmielony pieprz

Opis przygotowania:
1 . Migdały przesyp na suchą patelnię i upraż ma złoto bez dodatku tłuszczu . Następnie przesyp je na talerz , odłóż 4 małe porcje do dekoracji .
2 . Brokuły podzielone na różyczki wrzuć do gotującego się bulionu , gotuj chwilę razem . Kilka półtwardych różyczek brokułowych odłóż do dekoracji , pozostałe gotuj do miękkości . Zdejmij garnek z ognia , dolej mleko , wsyp uprażone migdały. Zupę zamieszaj , przegotuj i odstaw na 5 minut .
3 . Po tym czasie zupę zmiksuj blenderem na gładki krem , dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i rozlej na talerz .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 7900 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin