| Krem brokułowy | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
1 ,5 opakowania mrożonych brokułów
 4 szklanki bulionu
 1/2 szklanki mleka
 6 łyżek mielonych migdałów
 sól
 świeżo zmielony pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Migdały przesyp na suchą patelnię i upraż ma złoto bez dodatku tłuszczu . Następnie przesyp je na talerz , odłóż 4 małe porcje do dekoracji .
 2 . Brokuły podzielone na różyczki wrzuć do gotującego się bulionu , gotuj chwilę razem . Kilka półtwardych różyczek brokułowych odłóż do dekoracji , pozostałe gotuj do miękkości . Zdejmij garnek z ognia , dolej mleko , wsyp uprażone migdały. Zupę zamieszaj , przegotuj i odstaw na 5 minut .
 3 . Po tym czasie zupę zmiksuj blenderem na gładki krem , dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i rozlej na talerz .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 8621 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |