Krem brokułowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 ,5 opakowania mrożonych brokułów
4 szklanki bulionu
1/2 szklanki mleka
6 łyżek mielonych migdałów
sól
świeżo zmielony pieprz
|
Opis przygotowania: 1 . Migdały przesyp na suchą patelnię i upraż ma złoto bez dodatku tłuszczu . Następnie przesyp je na talerz , odłóż 4 małe porcje do dekoracji .
2 . Brokuły podzielone na różyczki wrzuć do gotującego się bulionu , gotuj chwilę razem . Kilka półtwardych różyczek brokułowych odłóż do dekoracji , pozostałe gotuj do miękkości . Zdejmij garnek z ognia , dolej mleko , wsyp uprażone migdały. Zupę zamieszaj , przegotuj i odstaw na 5 minut .
3 . Po tym czasie zupę zmiksuj blenderem na gładki krem , dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i rozlej na talerz . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 7899 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |