| Ciasto stropian | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  50 min.Porcji:  10Głosów: 0Ocena: 0.00
Ciasto :
 480 g mąki
 250 g margaryny
 5 żółtek
 110 g cukru
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 Masa :
 5 białek
 1 puszka brzoskwiń
 1 opakowanie budyniu waniliowego
 110 g cukru
 1 kg jogurtu brzoskwiniowego
 200 g wiórków kokosowych
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1 . Z podanych składników energicznie zagnieć ciasto . Brzoskwinie wyjąć z syropu , drobno pokroić . Jogurt wlać do miski , wrzucić brzoskwinie , budyń , cukier , wiórki kokosowe i proszek do pieczenia . Wszystko połączyć , na koniec dodać pianę ubitą z białek i całość wymieszać .
 2 . Natłuszczoną blachę do pieczenia wylepić połową ciasta . Na spód wyłożyć masę brzoskwiniową . Wierzch posypać kawałkami ciasta , tworząc kruszonkę .
 3 . Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni C .
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 8309 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |