przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto stropian


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto :
480 g mąki
250 g margaryny
5 żółtek
110 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa :
5 białek
1 puszka brzoskwiń
1 opakowanie budyniu waniliowego
110 g cukru
1 kg jogurtu brzoskwiniowego
200 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opis przygotowania:
1 . Z podanych składników energicznie zagnieć ciasto . Brzoskwinie wyjąć z syropu , drobno pokroić . Jogurt wlać do miski , wrzucić brzoskwinie , budyń , cukier , wiórki kokosowe i proszek do pieczenia . Wszystko połączyć , na koniec dodać pianę ubitą z białek i całość wymieszać .
2 . Natłuszczoną blachę do pieczenia wylepić połową ciasta . Na spód wyłożyć masę brzoskwiniową . Wierzch posypać kawałkami ciasta , tworząc kruszonkę .
3 . Blachę wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę w temperaturze 160 stopni C .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 7578 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin