Kaczka nadziewana jabłkami | 
	 | 
		  Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 12 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 3 kg kaczki 
3 jabłka 
3 łyżki dżemu morelowego 
sól  
pieprz 
1 duża pomarańcza 
1 łyżeczka cynamonu
 
  | 
	Opis przygotowania: 1 . Kaczkę umyj , osusz , natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz . Jabłka i pomarańczę obierz , pokrój w plastry , posyp cynamonem . Owocami napełnij kaczkę . Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem . Skórę z wierzchu ponacinaj . 
2 . Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki . Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godziny w 160 stopniach C . W połowie pieczenia posmaruj dżemem . | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 7267 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |