przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kaczka nadziewana jabłkami


Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 12
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
3 kg kaczki
3 jabłka
3 łyżki dżemu morelowego
sól
pieprz
1 duża pomarańcza
1 łyżeczka cynamonu

Opis przygotowania:
1 . Kaczkę umyj , osusz , natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz . Jabłka i pomarańczę obierz , pokrój w plastry , posyp cynamonem . Owocami napełnij kaczkę . Otwór zepnij wykałaczkami a nogi zwiąż sznurkiem . Skórę z wierzchu ponacinaj .
2 . Kaczkę włóż piersią do góry do brytfanki . Na wierzchu ułóż kilka plasterków pomarańczy. Piecz 3 godziny w 160 stopniach C . W połowie pieczenia posmaruj dżemem .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 6517 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin