przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik na zimno o smaku mango


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
Masa:

375g zmielonego twarogu sernikowego

200g mleka skondensowanego

50ml Sunquicka Mango

15g żelatyny

25ml gorącej wody

375g ubitej śmietany 30%

Spód:

100g zgniecionych herbatników

50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)

60g masła

Polewa:

25ml Sunquicka Mango

1 łyżka mąki kukurydzianej

100ml wody

2 mango

Opis przygotowania:
Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną
i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.
Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3085 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin