Sernik na zimno o smaku mango |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
Masa:
375g zmielonego twarogu sernikowego
200g mleka skondensowanego
50ml Sunquicka Mango
15g żelatyny
25ml gorącej wody
375g ubitej śmietany 30%
Spód:
100g zgniecionych herbatników
50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
60g masła
Polewa:
25ml Sunquicka Mango
1 łyżka mąki kukurydzianej
100ml wody
2 mango
|
Opis przygotowania: Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną
i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.
Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3136 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |