Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 20 krewetek tygrysich
" 1 avocado
" 2 cebulki dymki
" 12 pomidorków cherry
" 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
" 2 łyżki soku z cytryn Limmi
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3136 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |