przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami


Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 20 krewetek tygrysich
" 1 avocado
" 2 cebulki dymki
" 12 pomidorków cherry
" 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
" 2 łyżki soku z cytryn Limmi
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
W dużej misce wymieszaj dokładnie sok z cytryn Limmi, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek extra vergine Olitalia. Następnie pokrój w plastry avocado, posiekaj drobno cebulkę dymkę, przepółw pomidorki cherry i dorzuć całość do miski. Dodaj do tego 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Krewetki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i przestudź. Na talerzu ułóż sałatę, a na jej wierzchu połóź krewetki wraz
z warzywami.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3137 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin