przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krewetkowa przystawka


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
" 600 g obranych krewetek
" 1 cukinia
" 1 główka cykorii sałatkowej
" 1 ząbek czosnku
" 4 łyżki orzeszków pini
" 4 łyżki rodzynek
" Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
" płatki chilli (opcjonalnie)
" natka pietruszki (opcjonalnie)
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:

Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3005 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin