Krewetkowa przystawka |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 4 porcje:
" 600 g obranych krewetek
" 1 cukinia
" 1 główka cykorii sałatkowej
" 1 ząbek czosnku
" 4 łyżki orzeszków pini
" 4 łyżki rodzynek
" Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
" płatki chilli (opcjonalnie)
" natka pietruszki (opcjonalnie)
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3006 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |