przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lasagne z pesto bazyliowym

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (4 porcje):
" 500 g płatów lasagne
" słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
" 40 g mąki
" 40 g masła
" 400 ml mleka
" sól
" parmezan

Opis przygotowania:
Sposób przygotowania:
" Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.
" Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.
" Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.
" Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
" Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem.
Opis / Uwagi:
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 3685 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin