Lasagne z pesto bazyliowym |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (4 porcje):
" 500 g płatów lasagne
" słoiczek Ponti Pesto alla Genovese
" 40 g mąki
" 40 g masła
" 400 ml mleka
" sól
" parmezan
|
Opis przygotowania: Sposób przygotowania:
" Nagrzej piekarnik do 190°. W osolonej wodzie ugotuj płaty lasagne kilka minut. Odcedź je i wyłóż na płasko.
" Przygotuj sos beszamelowy : podgrzej 300 ml mleka w garnku, dodaj masło i sól. Pozostałe zimne mleko zmieszaj w osobnym naczyniu z mąką i powoli dodaj do prawie gotującego się mleka z masłem dokładnie mieszając, aż sos będzie gęsty i gładki.
" Na końcu zmieszaj sos beszamelowy z Ponti Pesto alla Genovese. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem i rozprowadź 2 łyżki bazyliowego sosu beszamelowego na spodzie.
" Ułóż płaty lasagne i na wierzchu warstwę sosu. Powtórz analogicznie kolejne warstwy i zakończ ostatnią pozostałym sosem i posyp tartym parmezanem.
" Zapiekaj 30 minut i po wyjęciu z piekarnika odczekaj 10 minut przed podaniem. |
|
Opis / Uwagi: Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3712 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |