| Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  60 min.Porcji:  5Głosów: 0Ocena: 0.00
0,5 kg dyni
 250 g drobnej fasoli z puszki
 1 mały por
 1 litr bulionu warzywnego
 15 g bazylii
 oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
 25 g masła
 sól i pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.
 Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 4055 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |